bitbot1CollageOmniaSantRoc300Divendres 13 de desembre porta sort! El Punt Òmnia Casal Cívic Sant Roc (Punt TIC) va impulsar en col·laboració amb el Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Polítiques Digitals, una xerrada i taller formatiu pràctic, de les 16:00 fins les 18:30, en l’àmbit de la programació i robòtica educativa per a diferents entitats d’inclusió social del territori de Badalona Sud i per als dinamitzadors de Badalona.

El programa bitbot.cat de la Secretaria de Polítiques Digitals, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya (En col·laboració amb el Departament d’Ensenyament) promou les activitats extraescolars educatives i va facilitar aquesta acció formativa.

Va ser una experiència molt positiva per tres raons principals:

- Nosaltres mateixos dinamitzadors de Punt Òmnia i Punt TIC, vam poder beneficiar-se de l’oportunitat de rebre una formació innovadora que necessitem i la esperem sempre amb ànsia.

- A més a més, els monitors i usuaris de les entitats Associació SMBN (Salut Mental Barcelonès Nord), el projecte Siklavipen Savorença de la fundació privada Pere Closa van descobrir les aplicacions educatives de la programació i de la robòtica, i el seu potencial.

- Els usuaris amb diversitat funcional i en risc d’exclusió social i digital van formar-se de manera amena en l’ús educatiu de la programació i de la robòtica, mitjançant la creació de programes senzills en Scratch i la manipulació de robots. Les entitats i usuaris, com el dinamitzador del telecentre, van expressar els seus agraïments per la direcció del taller de part del formador David de l’empresa de formació ICOFAM. Es va decidir repetir aviat l’experiència.

Creiem que es podria amplificar aquestes xerrades i accions formatives per divulgar el potencial d’aquestes eines innovadores a un gran nombre de telecentres, ja que els Punts i els seus dinamitzadors, son agents de transformació digital i social.

Pascal, Dinamit  zador

Telecentre Punt Òmnia Casal Cívic Sant Roc Badalona

Avinguda del Maresme, 182-190 08918 Badalona.

Tel. 4600969

Fonts i Entitats col·laboradores:
Fundació Privada Pere Closa: www.fundaciopereclosa.org/siklavipen-savorenca-educacio-amb-tothom/
Associació SMBN: http://assocsmbn.org/
Bitbot: https://bitbot.cat/sobre-bitbot-cat/
Xarxa Òmnia: https://xarxaomnia.gencat.cat/noticies/experi-ncia-taller-xerrada-bibot-programaci-i-rob-tica-al-punt-mnia-cc-sant-roc
Xarxa Punt TIC: http://punttic.gencat.cat/article/experiencia-taller-xerrada-bitbot-programacio-i
Empresa de formació ICOFAM: www.icofam.com/

Canales per seguir nostre notícies i Activitats:
Bloc: http://santroc.xarxa-omnia.org/
Twitter: @omniasantroc
Instagram: https://www.instagram.com/omniasantroc/
Facebook: https://www.facebook.com/omniasantroc/

bitbot2Omniasantroc

bitbot3Omniasantroc

bitbot4Omniasantroc

Tags: @pereclosa #SMBN #clubsocialbadiu #pereclosa #bitbot #icofam #xarxaòmnia #favibc #omniasantroc #xarxapunttic #programacioscratch #robòtica #makers #pascalix
logotip_punttic-pantone-100x100

  • Share/Bookmark
Etiquetas: , , , , , , , , , ,
Deixa un comentari


Blog i articles fet pels usuaris, participacions de ciutadans. Creative Commons: Reconeixement N.C. I. CC BY SA
1 de 11
Creative Commons License Obres subjectes a a una llicència de :Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons.
36 consultas en 0.436 segundos.